Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Fallens dagar – Stadsfestival som bjuder på fallpåsläpp, musik, tävlingar och mycket mer

juli 19 - juli 21

Fallens Dagar är Sveriges äldsta stadsfestival och inleds alltid på den tredje fredagen i juli. Sedan starten 1959 så har Fallens Dagar bjudit sina besökare på storslagen musik, roliga aktiviteter för hela familjen, en stor variation av framträdanden och massor med spännande tävlingar.

Festivalen vid Trollhättefallen
Fallens Dagar har fått sitt namn efter stadens stora sevärdhet Trollhättefallen. Under festivalen kan du självklart se när vattnet än en gång forsar i den annars tomma fallfåran under specifika tider. I närheten av Trollhättefallen arrangeras också flera uppträdanden och aktiviteter.

Stora artister från när och fjärran
Fallens Dagar har välkomnat flera stora artister under åren både lokala svenska artister men även internationella musiker. Njut av musiken i en lugn och mysig miljö vid mindre scener eller en storslagen konsert från den Stora Scenen i Folkets park.

Kraftprovet och tälten vid Hansenplatsen
Längs med Åkersbergsvägen som kopplar samman Trollhättans centrum och Trollhättefallen finns tält från lokala aktörer som visar upp sina verksamheter. Hansenplatsen som den kallas är också utgångspunkt för det populära Kraftprovet som hålls på första festivaldagen på fredagen, ett lopp som går runt Trollhättans vackra Fall- och slussområde.

 

Programmet presenteras på Fallens Dagars hemsida

Detaljer

Start:
juli 19
Slutar:
juli 21
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.vastsverige.com/visittrollhattanvanersborg/evenemang/fallens-dagar/?site=563

Plats

Trollhättan
46153 Sverige

Arrangör

Trollhättans Stad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *